Waarom zou je een ruit (niet) laten herstellen?

20/05/2022

De vraag mag misschien overbodig lijken - wie wil er nu meteen beschadigde voorruit en dus wagen rondrijden, maar een gebrek aan tijd of (financiële) middelen maakt dat sommigen een onmiddellijke herstelling besluiten uit te stellen. Je volste recht natuurlijk, maar dit uitstelgedrag houdt ook risico's in. Want hoewel een gelamineerde voorruit, zelfs met schade, in principe haar sterkte behoudt, is het veiliger om die te laten herstellen of vervangen. Daarenboven kan een beschadiging in de voorruit de bestuurder afleiden, zeker wanneer deze zich in het directe gezichtsveld bevindt. Met alle gevolgen vandien!

Een voertuig met beschadigde voorruit komt het beste zo snel mogelijk onze richting uit. Immers, hoe langer je met de beschadiging rondrijdt, hoe groter de kans dat de schade toeneemt, of simpelweg onherstelbaar wordt.

 

Bovendien kan er zich meer stof of ander vuil ophopen in de schade, verontreiniging die mogelijk zelfs na de herstelling zichtbaar zal blijven.

 

Last but not least vergroot uitstel ook de kans op delaminatie (het loskomen van de verschillende lagen), waardoor een lokale herstelling niet langer soelaas kan bieden, en de integrale vervanging van de ruit de enige overgebleven optie wordt. Een optie die eveneens je enige redding zal zijn wanneer de initieel minimale schade zich uitbreidt tot een fikse barst!

Deel dit artikel op